Management Team

DENNIS VAN DER VEEKE - CHIEF EXECUTIVE OFFICER & CHIEF TECHNOLOGY OFFICER

Dennis van der Veeke is CEO & CTO van ZyLAB. Zijn focus ligt op het leveren van toegevoegde waarde aan onze klanten door de ontwikkeling van ZyLAB ONE eDiscovery, het werven van nieuw talent en sluiten van strategische partnerschappen.

Voordat Van der Veeke bij ZyLAB in dienst trad was hij acht jaar lang de Chief Technology Officer voor SDL waar hij verantwoordelijk was voor alle SDL technologie, inclusief productmanagement, software ontwikkeling, kwaliteitsbewaking, dienstverlening en Cloud operations. Daarvoor bekleedde hij diverse senior management functies bij CMG/Logica en Exact.

JOHANNES C. SCHOLTES - CHAIRMAN EN CHIEF STRATEGY OFFICER

Prof. dr. ir. Johannes (Jan) C. Scholtes is Chairman en Chief Strategy Officer van ZyLAB. Scholtes was als ZyLAB’s President en CEO van 1989 tot 2009 betrokken bij het inzetten van eDiscovery software bij onder andere de Internationale Tribunalen van de Verenigde Naties, de FBI-Enron onderzoeken, het Witte Huis en duizenden andere gebruikers wereldwijd.

Voordat hij in 1989 bij ZyLAB begon, was Scholtes luitenant bij de inlichtingendienst van de Koninklijke Nederlandse Marine. Scholtes is ingenieur (ir.) in de Informatica (TU Delft), doctor in ‘Computational Linguistics’ (Universiteit van Amsterdam) en bekleedt sinds 2008 de buitengewone leerstoel ‘Text Mining’ van de faculteit “Data Sciences and Knowledge Engineering” in de Artificial Intelligence groep van de Universiteit van Maastricht.

ERIC WEENINK - CHIEF FINANCIAL OFFICER

Eric Weenink is per november 2017  Chief Financial Officer van ZyLAB en verantwoordelijk voor financiën, HR, IT en Legal.

Weenink was eerder werkzaam als VP Finance / Administration  EMEA & APAC bij Verity Inc. – een toonaangevende leverancier van technologie en diensten op het gebied van het enterprise search – en als CFO  van de Web Content Management Divisie van SDL, de wereldleider op het gebied van content management oplossingen. Als CFO droeg hij bij beide bedrijven zorg voor de verbetering van alle processen in de personele organisatie, interne en externe (financiële) rapportage, fiscale planning en M&A-processen.

LENNERT HOOGVLIET - VICE PRESIDENT SALES EMEA/APAC

Als Vice President Sales EMEA/APAC is Lennert Hoogvliet verantwoordelijk voor het uitbreiden van het ecosysteem van ZyLAB daar met innovatieve en expert partners samen te werken aan het leveren van de beste technologieën om tegemoet te komen aan de toenemende eDiscovery en information governance behoeften van gezamenlijke klanten.

Sinds Hoogvliet in 1992 bij ZyLAB in dienst kwam, heeft hij diverse functies bekleed in software development, projectmanagement, verkoop en professional en technische ondersteuning.

Hoogvliet heeft een Bachelor of Business Administration (BBA) titel aan de Haarlem Business School.

Nils Nugteren - Executive Vice President North America

Nils Nugteren

Als Executive Vice President voor ZyLAB North America, is Nils Nugteren verantwoordelijk voor de groei van ZyLAB in de Verenigde Staten en Canada. Nils heeft ruim 20 jaar internationale ervaring in management, consulting, sales en het leveren van enterprise software en cloud service-oplossingen.