Persberichten

PROF. JAN SCHOLTES SPREEKT OP DATAMANIA SEMINAR VAN STICHTING JUSTITIA

24 mei 2018

Morgen organiseert Stichting Justitia voor de Amsterdamse orde van Advocaten het seminar “Datamania” in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Tijdens het seminar staan verschillende sprekers stil bij de invloed van big data en algoritmes op het dagelijks leven en de advocatuur.

De dag staat onder leiding van de hoofdredacteur van Quote en winnaar van de Slimste Mens Sander Schimmelpenninck. De sprekers belichten het thema vanuit verschillende invalshoeken. Prof. Viktor Mayer-Schönberger van de Oxford University gaat in op (de toekomst) van big data in onze samenleving. Prof. mr. Lokke Moerel Tilburg University en senior of counsel bij Morrison & Foerster, bespreekt de (privacy) gevaren van big data. Erik de Jong en Sanne Maasakkers, cybersecurityspecialisten bij Fox-IT zullen tot slot een live hackdemonstratie verzorgen.

Jan Scholtes bespreekt in zijn presentatie de ongekende mogelijkheden bij het moderniseren van advocatenpraktijken en het creëren van kaders om efficiënter te werken en meer waarde uit informatie te halen.

Het seminar wordt afgesloten door cabaretier Martijn Kardol.